Dembele pakuje kofere, Tottenham prihvatio ponudu

Belgijanac ide u Kinu

Dembele pakuje kofere, Tottenham prihvatio ponudu

Čelnici Tottenhama odlučili su prihvatiti ponudu iz Kine koju je dobio belgijski nogometaš Mousa Dembele. 

Ovaj belgijski nogometaš u ovoj sezoni je muku mučio s povredama, zbog čega je i nastupio u samo 13 utakmica u svim takmičenjima, a njegovoj epizodi na White Hart Laneu navodno će ove zime doći kraj.

Britanski Daily Mail piše kako je Dembele spakovao kofere, te je Tottenham za njega prihvatio ponudu tešku devet miliona funti od Beijing Sinobo Goana, gdje će ga dočekati brazilski reprezentativac Renato Augusto i Cedric Bakambu

Spursi imaju mnogo opcija u sredini terena i menadžer Mauricio Pochettino bio je otvoren za prodaju Dembelea, koji će tako, ukoliko se transfer realizuje, napustiti Tottenham nakon skoro sedam godina.

Kroz dosadašnju karijeru Dembele je igrao još za Fulham, AZ Alkmaar, Willem II i Germinal Beerschot.

Bit će i dolazaka

Tottenham će sasvim sigurno biti aktivan u januarskom prijelaznom roku, što je nagovijestio i Pochettino, na čijoj se listi želja nalazi Milanov Franck Kessie.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brojni svjetski mediji pišu kako je Tottenham uspostavio kontakte s ovim veznim nogometašem i da je spreman Milanu za njegove usluge izdvojiti 45 miliona eura. Ono što ide na ruku Tottenhamu, jeste činjenica da Rossoneri moraju prodati neke igrače kako bi sredili finansijski fair-play.

Uz Tottenham borbu za Kessieja, između ostalog, vodi i Chelsea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi