Menadžer Chelseaja se ne miri sa nepravdom

Sarri na pressicu došao sa laptopom, a potom objasnio u čemu je najveći problem

Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri imao je šta da kaže na temu VAR-a u Engleskoj.

Sinoćnja utakmica polufinala EFL Kupa pokazala je da engleski suci još uvijek ne znaju rukovati ovom tehnologijom na pravi način, što nije toliko neobično kada se uzme u obzir da se ona još uvijek ne koristi na utakmicama Premier lige, već samo u Kupovima.

Chelsea je oštećen na Wembleyju, a Sarri je sucima skrenuo pažnju da dobro nauče kako se VAR koristi kako se u budućnosti ne bi dešavale slične stvari.

"Kada je VAR tek uveden u Seriji A, to je bila katastrofa. Grešaka koliko hoćete, ali se s vremenom to popravilo. U Engleskoj suci još uvijek nisu spremni da koriste ovu tehnologiju kako treba", rekao je Sarri, te nastavio:

"Nije problem što je Harry Kane bio u ofsajdu kod gola, problem je što je linijski sudac podigao zastavicu i time omeo naše defanzivce koji su mislili da je opasnost prošla. Signalizirao je ofsajd, a akcija se nastavila i na kraju je dosuđen penal".

"Mislim da suci trebaju dobro izučavati pravila korištenja ove tehnologije, kako bi je znali koristiti na pravi način do sljedeće sezone kada će biti uvedena u Premier ligi", zaključio je Sarri.

Zanimljivo, Sarri je na press konferenciju nakon utakmice stigao sa svojim laptopom kako bi pokazao svima da je napadač Spursa zaista bio u ofsajdu kod gola.

Podsjetimo, Tottenham je slavio golom Kanea iz penala u 27. minuti, a ovdje možete vidjeti zbog čega u Chelseaju negoduju zbog sinoćnjeg suđenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.