Džaba VAR, kad ga Englezi još ne znaju koristiti: Sudijska lakrdija na Wembleyju!

Chelsea drastično oštećen

Džaba VAR, kad ga Englezi još ne znaju koristiti: Sudijska lakrdija na Wembleyju!

Sinoć je odigran prvi polufinalni meč EFL Kupa u kojem je Tottenham savladao Chelsea sa 1:0.

Međutim, nakon utakmice se više priča o suđenju nego o fudbalu a za to su najveći krivci suci koji su, po svemu viđenom, žestoko oštetili Chelsea na ovom gostovanju.

Jedini gol na utakmici postignut je u 27. minuti kada je Harry Kane pogodio sa bijele tačke, a penal je dosuđen nakon pregledanja VAR-a. Nije sporno da je Arrizabalaga faulirao engleskog napadača u šesnaestercu, ali ova fotografija pokazuje da je Kane u začetku akcije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Druga sporna situacija viđena je u drugom poluvremenu, tačnije u 75. minuti. Stoper Tottenhama Alderweireld igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, gosti su protestovali ali suci su se oglušili i donijeli odluku da uopšte ne pregledaju ovu situaciju u VAR sobi. Da su pogledali, kao što su trebali, sigurno bi bio dosuđen penal za Plavce i ko zna kako bi se utakmica završila.

Za razliku od ostalih liga petice, u Engleskoj se još uvijek ne koristi VAR tehnologija u Premier ligi, već samo u FA i EFL Kupu. Zvanično je odlučeno da se video tehnologija počne koristiti i u prvenstvu od naredne sezone, a očito je da će engleski suci do tada morati dobro da se pripreme kako bi je znali koristiti onako kako treba.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljiljan
Kane jeste bio u ofsajdu ali ovo drugo nema govora o penalu, ruka bila apsolutno uz tijelo u prirodnom polozaju, nije bilo nikakve namjere, nije bilo vremena da pomjeri ruku jer ga je Hazard pogodio
12 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi