Potvrdio kraljevski klub

Kroos zbog povrede pauzira mjesec dana

Toni Kroos, njemački nogometaš koji igra za Real Madrid, primoran je određeno vrijeme provesti van terena.

Protekle sedmice Kroos je u meču protiv Real Sociedada (2:0) zadobio povredu mišića i pridružio se Baleu, Asensiju i Diazu na koje također ne može računati Solari, a sada je objavljeno i koliko će morati pauzirati.

Naime, detaljni liječnički pregledi kojima je podvrgnut pokazali su kako će zbog povrede pauzirati mjesec dana, što je potvrdio i evropski i svjetski šampion za kojeg će Kroosovo odsustvo biti svakako veliki hendikep.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroos će tako propustiti predstojeći meč sa Betisom, zatim duel sa Leganesom u Kupu Kralja, potom sa Sevillom, Espanyolom i Alavesom u Primeri, a ostaje pitanje da li će biti spreman i za gradski derbi s Atleticom koji je na rasporedu 10. februara.

Ove sezone Kroos je za Real Madrid, računajući sva takmičenja, odigrao 23 utakmice i postigao jedan gol uz tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.