Džumhur je i prošle godine imao vrlo tešku prepreku u trećem kolu jer je igrao protiv Rafaela Nadala. Na kraju se upravo u toj fazi i oprostio od turnira jer je izgubio 3:0.

Bh. predstavnici mogu biti čak i zadovoljni

Obavljen žrijeb Australian Opena: Džumhura u trećem kolu čeka Federer, Bašića Nadal!

Danas je u Melbournu održan žrijeb za prvi Grand Slam turnir sezone - Australian Open.

Možemo reći da su bh. predstavnici Damir Džumhur i Mirza Bašić imali solidan žrijeb do trećeg kola, a tamo će ih sačekati Roger Federer i Rafael Nadal.

Krenimo redom. Džumhur će voljom žrijeba u prvom kolu igrati protiv Francuza Gaela Monfilsa koji je postavljen kao 30. nosilac na prvom Slamu sezone, a ovo će svakako biti meč koji vrlo lako može otići i na jednu i na drugu stranu.

Ukoliko prođe Monfilsa, Džumhur bi u drugom kolu već imao nešto lakši zadatak jer bi igrao protiv boljeg iz meča Cameron Norrie (ATP 93.) - Taylor Fritz (ATP 50.). Ipak, čini se kako bi prepreka u trećem kolu ipak bila nesavladiva jer bi ga tamo trebao sačekati veliki Roger Federer koji brani titulu.

S druge strane, možemo reći da je Bašić imao još bolji žrijeb u prva dva kola. Drugi bh. predstavnik će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a ako prođe u drugom ga čeka bolji iz meča Alex de Minaur (ATP 29.) - Pedro Sousa (ATP 103.). Ukoliko i tu fazu turnira prođe i ode do trećeg kola, Bašić bi tamo vjerovatno trebao igrati protiv drugog tenisera svijeta Rafaela  Nadala.

Kada su u pitanju ostali najbolji teniseri svijeta treba reći da je Đoković dobro prošao jer će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a u drugom protiv boljeg iz meča Tsonga - Kližan. U trećem bi ga trebao sačekati vrlo nezgodni Denis Shapovalov, ali ako bude u svom najboljem izdanju Novak ni protiv njega neće imati veći problema.

Nekadašnji svjetski broj 1 Andy Murray u prvom kolu će igrati protiv Roberta Bautiste-Aguta što će svakako biti jedan od derbija, dok će trostruki Grand Slam šampion Stan Wawrinka igrati protiv Ernesta Gulbisa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.