Rafael Nadal ima jasan cilj na Australian Openu

Vjeruje da će pokazati svoje kvalitete

Rafael Nadal ima jasan cilj na Australian Openu

S. Mlaćo

Španac Rafael Nadal otvoreno je najavio napad na titulu na prvom Grand slamu Australian openu. Popularni Rafa je nedavno upisao poraz od Kevina Andersona na egzibicionom meču, no problem mu za sada stvara fizička sprema.

Ipak i pored toga vjeruje u dobar nastup na Australian Openu.

"Nadam se pobjedničkom tofeju. Tome se uvijek nadam, jer sam motivisan i želim igrati, te pobjeđivati. Iskreno ću priznati da se osjećam dobro i da vjerujem da mogu igrati dobar tenis" jasan je bio Nadal.

Nadal je istakao uvjerenje da će na Australion Openu dati svoj maksimum, te zablistati.

"Pobjedničko mjesto mi je zaista cilj", dodao je Španac.

Nadala na terenu nema još od US Opena, odnosno od septembra mjeseca, a nedavno je otkazao i nastup na ATP turniru u Brisbaneu zbog povrede.

Tada su se navijači zabrinuli jer su smatrali da ni od Australian Opena neće biti ništa, ali Španac ih je ipak smirio.

"U pitanju je sitna povreda, ali može postati krupna, jer je opterećenje mišića ozbiljna stvar. Kada povećate intenzitet rada, postoji ogroman rizik da napravite nešto gore. U principu, osjećam se bolje nego prije četiri dana, a normalan nastavak priče je trening. Možda ću već za pet dana biti 100 posto spreman", rekao je Španac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi