Potvrdio njemački klub

Muke za Bayern: Ribery zbog povrede do daljnjeg van terena

Aktuelni njemački šampion Bayern iz Minhena saopštio je kako će Franck Ribery morati na pauzu.

Francuz je na treningu u Dohi, gdje Bayern odrađuje pripreme za drugi dio sezone, zadobio povredu bedrenog mišića i određeno vrijeme će morati provesti van terena.

"Ribery je pokidao mišić u desnoj butini tokom okršaja na treningu u srijedu uveče i do daljnjeg će biti van terena", stoji u saopštenju Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj iskusni ofanzivac je u minuloj polusezoni bio više-manje standardan u prvoj postavi Bayerna, a ovo mu je ujedno i posljednja sezona u minhenskom klubu, pošto ugovor nije produžio.

Ribery je na Allianz Areni od 2007. godine i dosad je u Bayernovom dresu odigrao više od 400 utakmica, postigavši pritom 122 pogotka uz 180 asistencija, što su impresivne brojke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.