Bayern slavi veliku pobjedu: Hasan Salihamidžić potvrdio dolazak sjajnog pojačanja!
Sportski direktor Bayerna obradovao je navijače informacijom da će od 1. jula 2019. godine dres bavarskog giganta nositi Benjamin Pavard

Pavard od ljeta novi Bavarac

Bayern slavi veliku pobjedu: Hasan Salihamidžić potvrdio dolazak sjajnog pojačanja! · Zvanično

Sportski direktor Bayern Munchena Hasan Salihamidžić danas je donio radosnu vijest za sve navijače ovog kluba, koja se tiče Benjamina Pavarda.

Francuski reprezentativac i fudbaler Stuttgarta Benjamin Pavard i zvanično je postigao dogovor sa Bayernom, s kojim će na ljeto potpisati petogodišnji ugovor.

"Da, mogu potvrditi da smo kompletirali transfer Benjamina Pavarda iz Stuttgarta, koji će nam se pridružiti 1. jula 2019. godine. Ugovor je na pet godina", poručio je Salihamidžić za zvaničnu stranicu Bayerna.

Dovođenje Pavarda se može okarakterisati kao velika Brazzina i Bayernova pobjeda, s obzirom da je u borbi za 22-godišnjeg francuskog desnog beka savladana Barcelona koja ga je također željela.

Vrijednost transfera nije poznata, ali se špekuliše da će Stuttgart zaraditi između 40 i 50 miliona eura.

Ko je Benjamin Pavard?

Benjamin Pavard se na velikoj sceni pojavio tek tokom ljeta. Ovaj 22-godišnjak je iznenađujuće dobio poziv selektora Francuske Didiera Deschampsa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji i tamo je eksplodirao.

Takve igre nisu prošle nezapaženo. Stuttgartu su se odmah počeli javljati veliki timovi, ali on je ipak ostao član popularnih Švaba i nakon Mundijala, doduše ne zadugo.

Pavard je u redove Stuttgarta stigao u finišu prelaznog roka 2016. godine. Ranije je igrao za Lille kojem je njemački tim za ovaj transfer platio samo pet miliona eura i sada je jasno kako su u Stuttgartu napravili odličan posao.

Mladi fudbaler je prošao sve omladinske kategorije Lillea, a za prvi tim je debitovao 2015. godine, a pored pozicije desnog beka može uspješno igrati i na mjestu štopera.

Ove sezone je odigrao 14 utakmica u dresu Stuttgarta, a za Francusku je ukupno odigrao 18 utakmica i postigao je jedan pogodak i to onaj eurogol protiv Argentine u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayern ovaj fudbaler dolazi sa titulom prvaka svijeta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eduka93
Naslov kao i u vecini slucajeva los.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije