(Foto: NK Široki Brijeg) Tomislav Turčin je u duelu sa Čelikom u augustu zadobio tešku povredu, ali sada se priključio ekipi

Tomislav Turčin trenirao sa ekipom

NK Široki Brijeg dobio veliko pojačanje: Dugo sam čekao ovaj trenutak

Ekipa Širokog Brijega je jučer krenula sa pripremama za nastavak takmičenja u domaćem prvenstvu.

Iako zbog opravdanih razloga trener Goce Sedloski jučer nije bio uz ekipu, njegovi pomoćnici su vodili prvi trening Širokog u novoj godini.

Navijače ovog kluba je svakako obradovala informacija da je pripreme za ostatkom ekipe počeo i Tomislav Turčin, koji se napokon oporavio od teške povrede.

Tomislav Turčin je ljetos stigao u Široki na posudbu iz Rijeke i odmah pokazao da itekako ima šta ponuditi ekipi sa Pecare. Igrao je sjajno u prvim utakmicama za Široki uključujući i one u kvalifikacijama za EL, ali se onda na početku sezone Premijer lige BiH povrijedio.

Ipak, 21-godišnji Turčin se sada vratio treninzima sa ekipom i jasno je da će biti veliko pojačanje za Široki u nastavku sezone.

"Zadovoljan sam nakon odrađenog prvog treninga s ekipom. Zglob je odlično reagovao na sve napore, ali osjetim kako treba još raditi na njemu kako bi se sve vratilo u normalno stanje. Dugo sam čekao ovaj trenutak, od septembra sam se pripremao za početak priprema. Nakon rehabilitacije u Rijeci cijeli decembar sam trenirao normalno, kao i prije loma zgloba", istakao je danas Turčin za FB stranicu Širokog, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svjestam sam očekivanja navijača, ali idem od treninga do treninga, od utakmice do utakmice. Vjerujem da ćemo odraditi kvalitetne pripreme i dobro se uigrati za nastavak sezone".

Inače, Tomislav Turčin će ostati na posudbi u Širokom do kraja ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.