Real Madrid je prošle godine po treći put u nizu osvojio Ligu šampiona, pa je bilo i za očekivati da će biti najviše njegovih igrača u timu sezone.

Bez bh. fudbalera u prvih 11

Ronaldo i četiri igrača Reala u idealnoj postavi UEFA prema izboru navijača

Završeno je glasanje navijača širom svijeta koji su imali priliku izabrati UEFA-in tim godine.

Kao što se to i očekivalo, ovaj tim većinom predvode igrači Real Madrida kojih ima četvero, a tu je i Cristiano Ronaldo koji je pola prošle godine proveo kao član Madriđana.

Osim toga, u timu su dva fudbalera Barcelone i Chelseaja te po jedan iz Liverpoola i PSG-a.

Navijači smatraju da je najbolji golman za 2018. godinu Barcelonin Marc Andre ter Stegen, na lijevom beku je Marcelo, desno je Ramos, a štoperi su Raphaele Varane i Virgil Van Dijk.

Kada je u pitanju vezni red, tu vladaju N'Golo Kante, Luka Modrić i Eden Hazard, dok su u vrhu napada Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo i Leo Messi.

Idealna postava UEFA-e po izboru navijača:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ter Stegen (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Ramos (Real Madrid), Raphaele Varane (Real Madrid), Virgil Van Dijk (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea), Kante (Chelsea), Modrić (Real Madrid), Mbappe (PSG), Messi (Barcelona) i Ronaldo (Juventus).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.