Milan je tek nakon 120 minuta igre u Đenovi protiv Sampe izborio prolaz u četvrtfinale Kupa

Cutrone je opet brijirao

Džaba Higuain, džaba Paquetta: Milanov dragulj ušao u 91. i majstorijama riješio meč

Edmir Škorić

Milan je u Đenovi nakon produžetaka sa 2:0 (0:0) savladao Sampdoriju i plasirao se u četvrtfinale Kupa Italije.

Rossoneri su imali teško gostovanje, ali su uspjeli tek nakon dodatnih pola sata igre da ostvare trijumf koji im je donio prolaz u četvrtfinale Kupa.

U 90 minuta nije bilo pogodaka, a odmah na početku produžetaka šansu je dobio mladi Patrick Cutrone, pa je golovima u 102. i 108. minuti riješio pitanje pobjednika.

Prvi pogodak j zabio nakon što mu je centrirao Conti s desne strane, a onda je šest minuta kasnije fantastično zabio nakon ubačaja Calhanogloua.

Danas je za Milan debitovao i Lucas Paquetta, no Brazilac se nije pretjerano proslavio, mada je odigrao solidan meč. No, naravno, rano je da se sudi o njegovim kvalitetama.

Milan će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Napoli - Sassuolo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.