Nikola Kalinić "osvojio" Zlatnu kantu: Najgore pojačanje u prošloj sezoni

Godina za zaborav

Nikola Kalinić "osvojio" Zlatnu kantu: Najgore pojačanje u prošloj sezoni

Endin Čaušević

Hrvatski fudbaler Nikola Kalinić konačno je proigrao nakon što je ljetos napustio Milan i potpisao za Atletico Madrid.

Prošla godina za Kalinića je bila sigurno jedna od najgorih u karijeri, a čini se da se u finišu konačno počeo vraćati u pravu formu. Ljetos je hrvatski napadač napustio Milan gdje je na ljeto 2017. godine stigao kao ogromno pojačanje iz Fiorentine, ali je zakazao.

Kalinić je tada plaćen oko 22 miliona eura, ali je razočarao navijače i čelnike Milana svojim igrama. Rossoneri su ga uspjeli prodati za 14 miliona eura, no iako nije čak ni igrao u drugom dijelu 2018. godine u Italiji izabran je za najgore pojačanje, te mu je pripala Zlatna kanta.

Ova "nagrada" tradicionalno se bira u Italiji, a navijači svojim glasovima biraju najgoreg igrača u prethodnoj godini. Kalinić je završio na prvom mjestu sa skoro 50% glasova, a iza njega ostali su Patrick Schick i Andre Silva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U konkurenciji za Zlatnu kantu bili su još Joao Mario, Hakan Calhanoglu, Henrique Dalbert i Marko Pjaca. Prošle godine nagrada je pripala Gabigolu koji je bio daleko najgore pojačanje u 2017. godini kada ga je Inter doveo za 30 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi