Navijači Milana s nestrpljenjem čekaju da današnji meč krene
Milan ima ozbiljne planove u Kupu, pa je trener Gennaro Gattuso u Đenovi izveo popriično jak sastav iako nekolicina igrača poput Susa nedostaje timu

Debitovat će Paqueta

Navijači Milana s nestrpljenjem čekaju da današnji meč krene

E. Škorić

Milan će danas gostovati Sampdoriji od 18 sati u meču osmine finala Kupa Italije.

Rossoneri imaju težak zadatak, ali Gennaro Gattuso želi od svojih igrača da daju maksimum i da izbore prolaz u četvrtfinale.

Ovaj meč posebno će biti zanimljiv za navijače Milana, koji će imati priliku da od prve minute gledaju Brazilca Lucasa Paquetu, koji je ove zime stigao iz Brazila.

Riječ je o 21-godišnjem brazilskom ofanzivnom veznjaku koji je Rossonerre pojačao iz Flamenga i koji je plaćen 35 miliona eura.

"Kaka je oduvijek bio jedan od mojih idola. Znam da je legenda Milana, a moja je želja da budem baš poput njega. Možda nije pametno da se poredim s njim, ali zaista ću učiniti sve što mogu da dođem do njegovog nivoa i da budem novi Kaka", poručio je Paqueta.

Veznjak će dobiti šansu u veznom redu uz Bakayoka, Kessiea, Calhanogloua i Castilleja, a od prve minute igraju još Reina, Abate, Zapata, Romagnoli, Rodriguez i Higuain, koji će biti isturen u napadu.

Na klupi Gattuso ima Donnarummu, njegovog brata, Contija, Laxalta, Simića, Strinića, Musacchia, Bertolaccija, Maurija, Montoliva, Borinija i Cutronea.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi