Čak je i Juventus digao ruke od Morate

Odustali od zamjene igrača

Čak je i Juventus digao ruke od Morate

Endin Čaušević

Prethodnih sedmica uveliko se špekuliše o tome da će Gonzalo Higuain karijeru nastaviti u Chelseaju, a da će Alvaro Morata zaigrati u Milanu kao posuđen igrač Juventusa.

Morata je prije nekoliko sezona s dosta uspjeha nastupao za Staru damu, ali danas je daleko od te forme. S druge strane očito da Higuain nije zadovoljan na posudbi u Milanu, te je poručio čelnicima Juventusa da želi da ga puste u londonski klub.

Međutim, iz Juventusa su poručili da ne žele uopšte razmišljati o tome da to bude samo razmjena igrača. Čelnici kluba iz Torina su jasno dali do znanja da Milan prvo treba kupiti Higuaina i da onda oni s njim mogu raditi šta žele jer očito u Juventusu ne žele vraćati Moratu.

Juve bi u slučaju prodaje Higuaina bio van pregovora s Chelseajem što je i jasan cilj prvaka Italije. Higuain je na posudbi do kraja sezone koja je koštala Rossonere 18 miliona eura, a ukoliko ga žele kupiti moraju platiti još 36 miliona eura za Argentinca.

Sky Sports prenosi da u Milanu nisu baš odlučni trošiti toliki novac samo da bi na kraju u zamjenu dobili Moratu. Chelsea je pokušao ostvariti transfer preko Juventusa, no iz ovog kluba su poručili da ih zanima samo novac, te da ne žele Moratu u svojim redovima.

Morata je izrazio želju da se vrati u Juve gdje je igrao vjerovatno najbolji fudbal u karijeri. Španski napadač je odigrao 93 utakmice za Staru damu i postigao je 27 golova uz 19 asistencija na dvogodišnjoj posudbi iz Real Madrida.

Morata postao "Super zamjena"

Napadač Chelseaja Alvaro Morata u posljednjim godinama postao je poznat kao 'Super zamjena'. On je u proteklih nekoliko sezona nosio dresove tri evropska velikana - Real Madrida, Juventusa i sada Chelseaja, a u većini situacija je bio korišten sa klupe za rezerve.

U Realu je bio skoro pa obavezno na klupi, a vrlo često je svojim ulascima u igru mijenjao stvari na terenu. U Juventusu je nešto više igrao prvu postavu, ali ni tu mu nije bio stran ulazak sa klupe, dok je i u Londonu takvu ulogu sve više počeo da prihvata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ne postoji igrač u ligama petice koji je u posljednjih šest sezona postigao više golova ulazeći sa klupe od Španca. On je čak 22 puta tresao protivničku mrežu u tom periodu ulazeći u igru sa klupe za rezerve.

Ipak, njemu svakako ne odgovara nadimak 'Super zamjena' i volio bi da u svakom klubu igra prvu postavu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi