Juve je bio siguran u Bologni, pa se plasirao u četvrtfinale Kupa Italije, a sada mu predstoji za vikend derbi s Milanom u Superkupu

Stara dama lako protiv Bologne

Zvijezde odmarale, Miralem Pjanić odigrao čitav meč, Juventus nastavio niz

Edmir Škorić

I bez nekih udarnih zvijezda je Juventus lako riješio gostovanje u Bologni u osmini finala Italijanskog kupa.

Trener Stare dame Massimiliano Allegri je odlučio da na klupi ostavi Ronalda, Dybalu, Sandra, Mandžukića nije ni bilo u rosteru, ali je tim predvođen bh. reprezentativcem Miralemom Pjanićem bio siguran na Dall'Ari.

Juve je sa po jednim golom u oba poluvremena došao do rutinske pobjede i plasmana u četvrtfinale.

Prvo je u devetoj minuti Bernardesschi iskoristio veliku grešku Bolognine zadnje linije, da bi u 49. minuti Kean odbijenu loptu s peterca ugurao u mrežu nemoćnog domaćina.

Iako možda nije bilo ni potrebe, Allegri je u posljednjih pola sata u igru uveo Ronalda, Dybalu i Sandra, dok je Pjanić na terenu proveo čitav meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U četvrtfinalu će Juventus igrati protiv Atalante ili Cagliarija, a naredni duel Stara dama ima idućeg vikenda, kada u Superkupu igra protiv Milana i ima priliku za novi trofej.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.