Nadal ide dalje, Isner ispao

Prvo kolo Australian Opena nam je već donijelo nekoliko iznenađenja

Endin Čaušević

Nova teniska sezona zvanično počinje prvim Grand Slam turnirom koji se igra u Melburnu u Australiji.

Jutros je odigrano dosta mečeva prvog kola, a odmah na početku vidjeli smo nekoliko iznenađenje. Sigurno da je najveće iznenađenje što se Isner oprostio od Australian Opena već u prvom kolu jer je sa 3:1 poražen od sunarodnjaka Opelke.

Na teren je izašao i jedan od favorita Rafael Nadal koji je bez problema stigao do drugog kola. Nadal je sa 3:0 u setovima savldao Duckwortha i bez većih problema prošao dalje. Španac je prvi set dobio sa 6:4, drugi sa 6:3, dok je u trećem setu bilo 7:5.

Što se tiče ostalih mečeva Tipisarević je poražen od Dimitrova, dok je Lajović ispao od Cuevasa. Verdasco je izbacio i trećeg tenisera iz Srbije jer je sa 3:0 u setovima bio bolji od Kecmanovića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.