Nadal smirio navijače pred Australian Open: Već za pet dana bih trebao biti potpuno spreman

Španski teniser će igrati u Melbournu

Nadal smirio navijače pred Australian Open: Već za pet dana bih trebao biti potpuno spreman

Španski tensier Rafael Nadal obradovao je svoje fanove porukom da će vjerovatno biti spreman za Australian Open. 

Podsjetimo, Nadala na terenu nema još od US Opena, odnosno od septembra mjeseca, a nedavno je otkazao i nastup na ATP turniru u Brisbaneu zbog povrede.

Tada su se navijači zabrinuli jer su smatrali da ni od Australian Opena neće biti ništa, ali Španac ih je ipak smirio.

"U pitanju je sitna povreda, ali može postati krupna, jer je opterećenje mišića ozbiljna stvar. Kada povećate intenzitet rada, postoji ogroman rizik da napravite nešto gore. U principu, osjećam se bolje nego prije četiri dana, a normalan nastavak priče je trening. Možda ću već za pet dana biti 100 posto spreman", rekao je Španac.

Također je dodao da bi volio osvojiti Australian Open.

"Nadam se da ću opet osvojiti Australian Open. To su nadanja i uvijek su ista. U trenutnoj situaciji ne mogu reći šta je realnost. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Iskreno, imam dobar predosjećaj", rekao je Nadal.

Podsjetimo, prvi Grand Slam u sezoni počinje 14. januara i trajat će do 27.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi