Obavljen žrijeb Australian Opena: Džumhura u trećem kolu čeka Federer, Bašića Nadal!
Džumhur je i prošle godine imao vrlo tešku prepreku u trećem kolu jer je igrao protiv Rafaela Nadala. Na kraju se upravo u toj fazi i oprostio od turnira jer je izgubio 3:0.

Bh. predstavnici mogu biti čak i zadovoljni

Obavljen žrijeb Australian Opena: Džumhura u trećem kolu čeka Federer, Bašića Nadal!

Danas je u Melbournu održan žrijeb za prvi Grand Slam turnir sezone - Australian Open.

Možemo reći da su bh. predstavnici Damir Džumhur i Mirza Bašić imali solidan žrijeb do trećeg kola, a tamo će ih sačekati Roger Federer i Rafael Nadal.

Krenimo redom. Džumhur će voljom žrijeba u prvom kolu igrati protiv Francuza Gaela Monfilsa koji je postavljen kao 30. nosilac na prvom Slamu sezone, a ovo će svakako biti meč koji vrlo lako može otići i na jednu i na drugu stranu.

Ukoliko prođe Monfilsa, Džumhur bi u drugom kolu već imao nešto lakši zadatak jer bi igrao protiv boljeg iz meča Cameron Norrie (ATP 93.) - Taylor Fritz (ATP 50.). Ipak, čini se kako bi prepreka u trećem kolu ipak bila nesavladiva jer bi ga tamo trebao sačekati veliki Roger Federer koji brani titulu.

S druge strane, možemo reći da je Bašić imao još bolji žrijeb u prva dva kola. Drugi bh. predstavnik će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a ako prođe u drugom ga čeka bolji iz meča Alex de Minaur (ATP 29.) - Pedro Sousa (ATP 103.). Ukoliko i tu fazu turnira prođe i ode do trećeg kola, Bašić bi tamo vjerovatno trebao igrati protiv drugog tenisera svijeta Rafaela  Nadala.

Kada su u pitanju ostali najbolji teniseri svijeta treba reći da je Đoković dobro prošao jer će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a u drugom protiv boljeg iz meča Tsonga - Kližan. U trećem bi ga trebao sačekati vrlo nezgodni Denis Shapovalov, ali ako bude u svom najboljem izdanju Novak ni protiv njega neće imati veći problema.

Nekadašnji svjetski broj 1 Andy Murray u prvom kolu će igrati protiv Roberta Bautiste-Aguta što će svakako biti jedan od derbija, dok će trostruki Grand Slam šampion Stan Wawrinka igrati protiv Ernesta Gulbisa.

Top Komentari

drogba
žao mi je al Džumhur neće ni vidjeti Federera... prolaz u 2. kolo maximum
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi