Igrao nekada za Sao Paolo

Samba u Mostaru: Brazilski fudbaler novo pojačanje FK Velež · Saznajemo

FK Velež počeo je pripreme pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Rođeni su u prvom dijelu završili na liderskom mjestu i jasno je da je glavni cilj mostarskog kluba povratak u društvo najboljih. Velež je počeo pripreme za proljetni dio, a danas je u ovaj tim stiglo i novo pojačanje.

Naime, radi se o brazilskom defanzivcu Uira De Oliveiri Marquesu koji je igrao za brazilske drugoligaše Goytacaz Futebol Clube, Angra de Reisa i Rio Branca.

On je nastupao i za Sao Paolo s kojim je u juniorskoj selekciji bio prvak Brazila. Ovaj 25-godišnjak će pojačati konkurenciju u odbrani koji bi trebali dovesti još nekoliko pojačanja.

FK Velež inače je prvi u Bosni i Hercegovini počeo s treninzima i pripremama a prvu utakmicu lider Federalne lige odigrat će narednog vikenda s ekipom GOŠK-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.