(Foto: V. Bernadić) Fajić je u Velež stigao nakon sezone u Krupi i odmah postao miljenik navijača mostarskog kluba

Sjajni napadač ostaje u Mostaru

Nusmir Fajić rekao ono što su svi navijači FK Velež željeli čuti

Najbolji strijelac prvog dijela sezone Prve lige FBiH i udarna igla Veleža, Nusmir Fajić, privukao je na sebe interes mnoštva klubova.

Osamnaest golova u 14 utakmica bilo je dovoljno da na adresu Veleža počnu pristizati ponude za iskusnog golgetera.

Ipak, sada je jasno da će Fajić ostati u Veležu i u drugom dijelu sezone, u kojem će Mostarci nastaviti borbu za promociju Premijer ligu.

Nakon današnje prozivke na stadionu Rođeni, Fajić je govorio o špekulacijama o navodnoj ponudi koja je pristigla iz Kine.

"Pa, ja ni nisam upoznat, bilo je nekih drugih ponuda. U dogovoru sa klubom sve ponude su odbijene, tako da definitivno ostajem", poručio je kratko Nusmir Fajić.

Podsjetimo, za Fajićeve usluge su navodno zainteresovani i neki premijerligaši. Ipak, Fajić ostaje u Mostaru barem do ljeta.

Rumunski Telekom Sport o Nusmiru Fajiću

Rumunski Telekom Sport (T mobile) prisjetio Fajićeve neuspješne epizode u Craiovi, za koju danas nastupa Elvir Koljić, te donio vrlo zanimljivu informaciju koju, ipak, treba uzeti sa rezervom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U članku koji nosi naziv "Je li Craiova prelako odustala od Fajića? Otišao je, pretvorio se u najboljeg strijelca, a Kinezi mu nude milione", Telekom Sport piše da Nusmir Fajić ima ponudu da u januaru ode u Kinu za obeštećenje od čak 1.5 milion eura.

Za Fajića je, navodno, zainteresovan kineski Dalian koji sa klupe predvodi Dželaludin Muharemović, nekadašnji trener Veleža. Isti izvor tvrdi da mu je napadača Veleža preporučio Nenad Starovlah. Ovaj klub je nedavno ispao u treću ligu, pa se stoga priča ipak čini kao naučna fantastika.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
IDEMOOO FAJKE ,provjeri jesu li ti nisanske sprave dobro podesene i gas pravac Premijer Liga
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi