Obavljena prozivka u FK Velež
FK Velež već danas je obavio prozivku, kako kaže Ibro Rahimić, prvi tim u Bosni i Hercegovini koji je to uradio ovako rano.

Do puta u Tursku 28.01. Rođene čekaju 4 kontrolne utakmice

Obavljena prozivka u FK Velež

Nogometaši lidera Prve lige Federacije mostarskog FK Veleža danas su na stadionu Rođeni obavili prozivku te će već sutra, prije nego ijedan drugi klub u BiH početi s treninzima i pripremama za predstojeću polusezonu.

Alfa i omega Veleža Šemsudin Hasić srdačno je dočekao nogometaše pred stadionom te im poželio sreću u nastavku priprema i narednoj polusezoni.Od novih imena među igračima su bili Alaedin Varatanović i Iris Mandžuka, a po riječima šefa stručnog stožera Alejandro i Souza zbog avionskih karti će kasniti koji dan, dok je Cvijanović odsutan zbog pravoslavnog Božića dok Lucas ima problema sa zubom i rješava taj problem kod zubara.

"Svi drugi nogometaši su tu" - govori Ibro Rahimić i dodaje: - "Zbog velike hladnoće i leda na terenu još uvijek nećemo izlaziti napolje. Ne želim da se neko od igrača odmah prehladi ili ozljedi i na startu se izbaci iz stroja. Ispočetka ćemo raditi u teretani i terenima balona u Zaliku pa ćemo vidjeti kako dalje. Što se tiče pripremnih susreta već 18.01. odigrat ćemo utakmicu s GOŠK-om, a iza njih bi trebali odigrati utakmicu i sa Sarajevom koje će biti u Ljubuškom od 18-24.01. pa ćemo ovisno o vremenskim uvjetima vidjeti gdje i kako odigrati taj susret. Do odlaska u Tursku koji je planiran 28.01.trebali bi odigrati utakmice još sa Igmanom i Mladosti" - govori šef stručnog stožera Rođenih.

Hoće li Velež dovoditi još kakva pojačanja budući da ste pred zimsku pauzu govorili da će uz ostanak ovog kadra biti još nogometaša koji će pojačati Velež?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Imamo kontakte s još nekoliko igrača i mislim da smo u dobroj situaciji da i to završimo. Ipak se ne bih još zalijetao s imenima jer ne želimo dok se ne uvjerimo da će oni potpisati ugovore i postati naši igrači. Moram istaći da smo u završnoj fazi pregovora s našim igračima koji ističu ugovori i ovih dana će njih nekoliko potpisati nove ugovore na obostrano zadovoljstvo" - istakao je Rahimić.

Neslužbeno smo saznali da će u Velež na probu doći još tri igrača iz Švicarske od kojih su dvojica našeg porijekla. Što se tiče protivnika na pripremama u Turskoj sigurno je da će Rođeni odmjeriti snage s jednim bugarskim prvoligašem čije ime nismo uspjeli saznati a da će naredni protivnici biti potvrđeni prije samog odlaska u Tursku. Također neslužbene informacije govore da će poslije povratka iz Turske Velež generalne probe odigrati s ekipama NK Širokog i to na terenu "Musa-Karačić" te s kakanjskim Rudarom.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Smarate više sa ovim drugoligašima iz fk vrapčići. Pišete više o njima nego o najboljim bh klubovima.
19 44
king11
haj oćejfite jednu sezonu u premier ligi pa nazad u drugu
14 35

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi