Mnogi su zaključili da je dotakao dno, ali...

Yaya Toure dobio ponudu: Da, u pitanje je velikan

Yaya Toure je svojevremeno važio za jednog od najboljih veznjaka svijeta, a bio je i glavni krivac za mnoge velike uspjehe Manchester Cityja.

Ušao je međutim u pozne igračke godine, a onda je i njegova karijera počela rapidno ići silaznom putanjom.

Izgubio je mjesto u starnoj postavi Cityja, a ljetos je ostao bez kluba. Uspio je pronaći angažman u Olympiacosu, klubu u kojem je igrao u sezoni 2005/2006, ali je grčki velikan odlučio raskinuti saradnju sa njim poslije samo tri mjeseca.

Mnogi su tada zaključili da je dotakao dno, ali sada je 35-godišnji Yaya Toure jako blizu novog anažmana i to u jednom od najvećih klubova na Otoku.

Još ranije su se pojavile informacije da je Yaya Toure odbio angažmane u Kini i SAD-u, te da je odlučio čekati ponudu sa Otoka, a sada je ona i stigla. Ipak, ne iz Engleske nego iz Škotske.

Navodno Brendan Rodgers želi vidjeti Tourea u svojoj ekipi, pa je Celtic uputio ponudu iskusnom veznjaku koji bi već u januaru mogao obući kultni zeleno-bijeli dres.

U Celticu bi Yaya udružio snage sa svojim bratom, Kolom Toureom, koji je danas pomoćnik na Celtic Parku.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.