"Govorili su mi da sam postigao najbolji gol ikada, morao sam pogledati snimak da se uvjerim"

Gol mjeseca, a vjerovatno i sezone

"Govorili su mi da sam postigao najbolji gol ikada, morao sam pogledati snimak da se uvjerim"

Nagrada za gol mjeseca decembra u Premier ligi je, apsolutno zasluženo, pripala Androsu Townsendu. Moglo bi se već reći i da je gol fudbalera Crystal Palacea gol sezone, a svoju težini ima i činjenica da je postignut protiv aktuelnog prvaka Engleske, Manchester Cityja.

Crystal Palace je tog 22. decembra iznenadio City na Etihadu i slavio sa 2:3, a Townsend je u 35. minuti postigao koji je njegovu ekipu doveo u vodstvo od 1:2.

"Gostovali smo kod Manchester Cityja i, naravno, bili smo pod pritiskom čitavo prvo poluvrijeme, ali smo nekako uspjeli postići gol za izjednačenje", izjavio je Androes Townsen prilikom prauzimanja nagrade za gol mjeseca, pa potom i opisao svoj čudesni gol:

"Imali smo potom slobodnjak i ubrzo nakon toga sam vidio loptu kako propada kroz zrak. Pomislio sam: 'Savršeno se namjestila, moram je udariti'. Moram reći da nisam očekivao ono što je uslijedilo, ali bio je to sjajan udarac".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Inače nisam tako dobar kada su u pitanju volej udarci... Kasnije sam pogledao gol, zaista sam sjajno zahvatio loptu, išla je kao strijela. Iskreno, nisam znao koliko je gol bio dobar, mislio sam da je jednostavno dobar volej van kazenog prostora, ali kada sam pogledao snimak shvatio sam da je riječ o posebnom golu. U međuvremenu su mi svi govorili da je gol bio nevjerovatan, najbolji kojeg su ikada vidjeli", dodao je Townsend.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi