Vječito pitanje: Premier liga ili La liga?
Duel Virgila Van Dijka i Garetha Balea u prošlogodišnjem finalu Lige prvaka u kojem je Kraljeski klub bio uspješniji rezultatom 3:1 FOTO: EPA

Šta vi mislite?

Vječito pitanje: Premier liga ili La liga?

S. Grebović

Igrači iz Primere i Premiershipa nam nude mnoštvo zanimljivih dvoboja i sjajnih golova iz vikenda u vikend, a od tuda i vječita polemika, koja je liga bolja i kvalitetnija?

Takozvane Lige petice se godinama u nazad po kvaliteti, snazi i finansijama debelo odvajaju od svih ostalih liga širom Starog kontinenta. Njih čine Premier liga, La liga, Ligue 1, Bundesliga, kao i Seria A, ali se dvije odvajaju od svih ostalih, a to su bez ikakve dvojbe engleska i španska liga.

S tim u vezi se s razlogom postavlja pitanje koja je bolja i kvalitetnija liga od pomenutih. Mnogi stručnjaci, treneri, igrači, ali i navijači su podijeljeni po ovom pitanju, jer svako ima valjane argumente zašto je jedan šampionat bolji od drugog. Svoj stav po ovom pitanju iznio je i Jose Mourinho, jedan od rijetkih trenera koji su u karijeri osvajali obje ove lige:

"Bio sam u Španiji i iskren da budem nisam uživao. Suvereno sam osvojio titulu sa 100 bodova i 121 postignutim golom u šampionskoj sezoni 2011./2012. vodeći Real Madrid. Tokom te sezone smo odigrali svega 3 ili 4 meča u kojim smo se propisno namučili, dok je ostatak bio dosta lak", izjavio je The Special one koji je još dodao:
"U Premier ligi ne možeš sebi prijuštiti luksuz odmaranja najvažnih igrača. U Španiji i Italiji to možeš raditi, ali recimo u Engleskoj sam odmarao igrače protiv Bradforda i izgubio sam, to je jednostavno engleski fudbal".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mi smo pokušali da ih uporedimo i pokušamo odgovoriti na ovo pitanje, pa krenimo redom:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Horde
1. Premier Liga 2. ---- 3. ---- 4. Championship 5. La Liga, Bundesliga
86 30
pogba69
Besmisleno je porediti Englesku sa bilo kojom drugom ligom na svijetu.
81 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti