Stara dama je ponovo pobijedila Milan bez primljenog gola i na taj način stigla do osme titule u Superkupu Italije.

Stara dama pobijedila Rossonere 1:0

Milan igrao dobro dok nije proradila veza Pjanić - Ronaldo: Juventus osvojio Superkup Italije!

Fudbaleri Juventusa osvojili su Superkup Italije nakon što su danas u Jeddahu porazili Milan sa 1:0. 

Stara dama je i prije početka susreta bila favorit obzirom da i ove sezone igra u sjajnoj formi što se za Milan ne može reći, a na kraju je susret prošao bez iznenađenja.

Ipak, treba reći da je Milan igrao neočekivano dobro i da je pred golom Juventusa stvorio nekoliko sjajnih prilika, ali u nekim trenucima naprosto i nije imao sreće.

Prvo poluvrijeme nije donijelo Bog zna kako zanimljiv fudbal, a vidjeli smo samo jednu priliku i to pred golom Dannarumme, ali Joao Cancelo nije bio precizan u 17. minuti.

Na samom početku nastavka meča veliku šansu za Milan je imao Cutrone, ali je nije iskoristio jer je lopta pogodila prečku. U tim trenucima je Milan zaista bio bolja ekipa, ali se sve promijenilo u 61. minuti kada je Juve poveo. Pjanić je fantastično ubacio za Ronalda koji glavom postiže gol i to je bilo 1:0.

Stara dama je do kraja susreta bez ikakvih problema pruivela meč kraju sa rezultatom koji je postignut u tom trenutku. Inače, Milan je meč završio sa desetoricom obzirom da je crveni karton dobio Kessie 17 minuta prije kraja.

Ovo je osma titula Superkupa Italije za Juventus, a naš reprezentativac Miralem Pjanić je u njoj učestvovao odigravši 65 minuta. Inače, krajem prvog dijela je dobio žuti karton i neće ga biti u narednom meču Serije A protiv Chieva.

Italijanski Superkup:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Milan 1:0 (Ronaldo 61')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.