Novi poraz Kraljeva iz Madrida

Real prošao u četvrtinu finala Kupa Kralja, ali navijači su razočarani

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrtinu finala Kupa Kralja nakon što su ukupnim rezultatom 3:1 u dvomeču porazili Leganes. 

Kraljevi iz Madrida su prvi meč protiv pomenutog rivala dobili prošle sedmice sa 3:0 na Santiago Bernabeu stadionu, a večeras su u revanšu izgubili 1:0.

Iako im niko nije davao pretjerane šanse, domaći se nisu predavali u revanšu i odigrali su jedan od najboljih mečeva u sezoni. Poveli su sa 1:0 u 30. minuti golom Braithwaitera, ali se tu nisu zaustavili i nastavili su do samog kraja pritiskati prema golu rivala.

U posljednjih desetak minuta su krenuli na sve ili ništa te su u tim trenucima stvorili nekoliko dobrih prilika, ali do drugog gola nikako nisu mogli. S druge strane, slavni rival je prijetio iz kontri, a jednu takvu je u gol zamalo pretvorio novi igrač Reala Brahim Diaz koji je u 89. minuti pogodio stativu.

Real se u četvrtfinalu pridružio Athletic Bilbau i Gironi koji su prošli dalje nešto ranije u toku ovog dana.

Revanš osmine finala Kupa Kralja:

Leganes - Real Madrid 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti