Kao da nije igrao za njih: Real Madrid uklonio svaki trag o Cristianu Ronaldu na zvaničnoj stranici

Portugalac to nije zaslužio

Kao da nije igrao za njih: Real Madrid uklonio svaki trag o Cristianu Ronaldu na zvaničnoj stranici

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo vjerovatno je jedan od najboljih igrača u historiji Real Madrida, a svojim nevjerovatnim igrama donio je veliki broj trofeja kraljevskom klubu.

Ronaldo je na Santiago Bernabeu igrao devet sezone, a sve je iznenadio prošlog ljeta kada je odlučio da potpiše za Juventus. Međutim, ono što je Ronaldo uradio u dresu Real Madrida je nešto što će teško biti nadmašenom. No, čini se da u Real Madridu baš ne vode previše računa o tome jer na svojoj zvaničnoj stranici su gotovo izbrisali svaki trag o Portugalcu.

Za početak što su mnogi vidjeli jeste slika kako klub slavi što ima četvoricu igrača u najboljem timu Lige prvaka za prošlu sezonu. Na fotografiji su Sergio Ramos, Raphael Varane, Luka Modrić i Marcelo, dok Ronalda nema ni na mapi iako je bio najbolji igrač Kraljeva u prošloj sezoni.

Credit: Real Madrid

Međutim, tu priča tek počinje. Real Madrid je prestao odmah pratiti Ronalda na Twitteru, Instagramu i Facebooku kada je on potpisao za Juventus. To je totalna suprotnost od Manchester Uniteda koji je nastavio pratiti CR-a kada je on otišao u Real Madrid.

Također, Ronaldo je najbolji strijelac Reala svih vremena, ali za njega nema mjesta na glavnoj fotografiji iigrača koji su obilježili historiju kluba i ušli u legende. Da, dobro ste pročitali, čovjek koji je osvojio pet Zlatnih lopti nema mjesta pored legendi kao što su Alfredo Di Stefano ili Zinedine Zidane.

Credit: Real Madrid

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da su Ronaldovu pojavu na zvaničnoj stranici smanjili na minimum najbolje dokazuje činjenica da se on pojavljuje samo u pozadini kada je u pitanju fotografija slavlja titule Lige prvaka. Također, pored svega Ronaldo je od prvog dana odlaska u Juve postao gotovo zabranjena tema na Real Madrid TV gdje se pojavljuje veoma rijetko.

"Ako žele pokazati najbolje momente nekog od svojih igrača onda tu izbacuju sve golove gdje je Ronaldo asistirao i traže neke gdje njega nikako nema što je jako teško", objavili su španski mediji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nuksi
E zbog ovakvih stvari je Man Utd najveći klub na svijetu i ima najviše navijača. Nikad to ne bi uradili u Manchesteru. Najbolji je primjer aplauzi navijača kada dođu bivši igrači na Old Traford i nikad ali nikad ni jedan navijač nije recimo zviždao Tevezu zato što je prešao u City....
1 8
MirzaBarucic
Ovo nema veze sa Ronaldom. Ovo je Real Madrid. Da sam na njegovom mjestu, namjerno bih potpisao za Barselonu, barem jednu sezonu =)
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti