James Rodriguez stiže u Arsenal za samo tri miliona funti?

Novosti s Otoka

James Rodriguez stiže u Arsenal za samo tri miliona funti?

E. Čaušević

Čelnici Arsenala odlučni su da u januarskom prelaznom roku ispune Unaiju Emeryju želju i dovedu pojačanje u veznom redu, a prvi na listi želja je kolumbijski veznjak James Rodriguez.

James je još uvijek fudbaler Real Madrida, no već drugu sezonu zaredom nalazi se na posudbi u Bayernu. Minhenski klub ima mogućnost da na kraju ove sezone otkupi njegov ugovor za 39,5 miliona funti, no teško da će se to desiti jer James nije baš izrazio želju da ostane u redovima prvaka Njemačke.

Zbog toga su se u proteklim danima pojavile mnoge špekulacije, a jedna od njih je da bi James mogao završiti u Arsenalu. Naime, Daily Mail je objavio da bi Bayern već u januaru mogao pustiti Jamesa da se vrati u Real Madrid, odnosno da igra na posudbi do kraja sezone u drugom klubu jer su nezadovoljni činjenicom da Kolumbijac odbija ostanak u Minhenu.

Bayern bi za dvije godine posudbe trebao platiti kraljevskom klubu oko 11,5 milina funti, a još je ostala naknada za drugi dio tekuće sezone. Navodno, ukoliko James nekim čudom završi u Arsenalu onda bi ga Topnici platili samo tri miliona funti za posudbu do kraja sezone.

Arsenal će na kraju sezone najvjerovatnije prodati Mesuta Ozila kako bi olakšali budžet jer njemački igrač sedmično zarađuje 350.000 funti. Novac od tog transfera bi uložili u eventualni otkup ugovora Jamesa Rodrigueza ukoliko nekako uspiju dovesti ovog igrača na Emirates.

Atletico Madrid želi dovesti Mesuta Ozila

Ozilova budućnost na Emiratesu je već neko vrijeme upitna, obzirom da se najplaćeniji igrač u klubu i nije pretjerano naigrao nakon dolaska Emeryja u Arsenal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nijemac je bio izostavljen iz sastava za utakmicu protiv West Hama, u kojoj su njegovi saigrači minimalni poraženi. Službena izjava Emeryija bila je ta da Ozil nije zaslužio da igra utakmicu protiv West Hama.

Španski mediji navode da je Atletico već poslao ponudu od oko 18 miliona eura Arsenalu za Ozila. Navodno niti čelnici Arsenala nemaju ništa protiv odlazka tridesetogodišnjaka, jer bi time povećali budžet za dovođenje pojačanja u jaunarskom prijelaznom roku.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Eduka93
Kakva glupost od clanka. Rokni se autore
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi