Zvonić je ponikao u Veležu, a jedan dio karijere je proveo u Zvijezdi iz Gradačca

Kuduzović vratio traku Zvoniću

FK Velež u zimskoj pauzi dobio novog kapitena

Samir Mlaćo

FK Velež se vrijedno priprema za drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH. Rođeni vjeruju u povratak u Premijer ligu, ali svjesni su da i pored sedam bodova prednosti ništa nije gotovo.

Šef struke Mostaraca Ibro Rahimić jučer je donio odluku o novom-starom kapitenu. Naime, kapitensku traku oko ruke u drugom dijelu sezone će nositi 26-godišnji defanzivac Denis Zvonić. Zvonić je ponikao u Veležu, pa je odluka Rahimića po mišljenju mnogih sasvim očekivana.

U prvom dijelu sezone kapiten Rođenih je bio iskusni Elmir Kuduzović.

"Pokazao je veliki napredak, kako u igri tako i u profesionalnom odnosu prema saigračima i stručnom stabu, što nije prošlo nezapaženo kod rukovodstva kluba te je istom vraćena kapitenska traka. Sretno Zvona i u zdravlju je nosio do konačnog cilja!", stoji na službenoj facebook stranici FK Velež.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sada već bivši kapiten Kuduzović u razgovor za SportSport.ba prije par dana kazao je da je čast biti kapiten kluba kao što je Velež.

"Kada kao stranac dobijete kapitensku traku u velikom klubu kao što je Velež, to je stvarno velika čast ali naravno i velika odgovornost. Iz dana u dan se trudim da opravdam to i da pomognem svojim saigračima na bilo koji mogući način. Trenutno su sve moje misli usmjerene ka Veležu i ulasku u Premijer ligu, ali nadam se da ću u budućnosti uspjeti ostati u nogometu kao trener".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.