Ružić i Dujković su u prvom dijelu sezone dijelili minutažu na golu Čelika, a kako stvari stoje u drugom dijelu sezone neće nositi crno-crveni dres

Igrači pod ugovorom trenirat će po posebnom programu

Ružić i Pecelj se neće priključiti NK Čelik u Antaliji

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika od srijede se nalaze u turskoj Antaliji, gdje će ostati do 2. februara i odigrati šest kontrolnih utakmica. Zeničani su jučer s drugom ekipom poraženi od Hanse Rostock, a sutra će već igrati protiv azerbejdžanskog Sumqayita.

Kao što smo već pisali, šef struke Adnan Örnek izjavio je da će se golman Branislav Ružić i lijevi bočni Ljubiša Pecelj u petak priključiti ekipi u Turskoj. Ipak od toga za sada neće biti ništa, jer Ružiću nije isplaćeno ono što je dogovoreno u utorak prije polaska u Tursku, dok Zvijezda iz Gradačca ne želi lako da pusti ponajboljeg igrača ekipe, koji ugovor s klubom ima do kraja sezone.

Kako saznaje SportSport.ba igrači koji imaju ugovor s Čelikom, a nisu otputovali u Tursku zbog toga što šef struke ne računa na njih, ili zbog povreda ili pak potraživanja kao što je slučaj kod Ružića, u ponedjeljak će trenirati po posebnom programu s trenerima, koje će klub odrediti.

Tu je riječ o igračima koji su još pod ugovorom s klubom, tačnije njih deset će u ponedjeljak trenirati vjerovatno na Kamberovića polju. To su: Stevo Nikolić, Branislav Ružić, Armin Duvnjak, Anes Duraković, Tarik Adilović, Eldar Sivac, Ratko Dujković, Kenan Hafizović, Haris Šehić i Dino Bevab.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.