Hansa pregazila drugu ekipu NK Čelik
Trener Zeničana Adnan Ornek pružio je u prvom pripremnom meču šansu igračima koji su na probi u NK Čelik (Foto: FC Hansa Rostock)

Pripreme u Antaliji

Hansa pregazila drugu ekipu NK Čelik

M. Šljivak

NK Čelik poražen je u prvom pripremnom meču u turskoj Antaliji od njemačkog trećeligaša Hanse iz Roštoka sa uvjerljivih 6:1.

Zeničani su u srijedu ujutro stigli u Tursku, a već danas su imali i prvi pripremni duel.

Istina danas su za crno-crvene nastupali igrači koji u prvom dijelu nisu imali minutažu, te oni koji se nalaze na probi. Između ostalih tu su bili Karajbić, zatim Rizvanović, Choi, Baban, Marković, Alispahić, Blažević...

Njemački tim već nakon pola sata igre imao je visokih 3:0, a do poluvremena uspjeli su postići još jedan gol. Dva puta je pogađao Pepić, a u strijelce su se upisali i Konigs, te Soukou. 

U drugom dijelu Zeničani su zaigrali nešto bolje, tako da je konačni rezultat glasio 6:1 za Hansu, jedini gol za Čelik postigao je Nigerijac Ibrahim, na asistenciju Varde. Preostala dva pogotka za njemački tim postigao je Hildebrandt.

Zanimljivo dok su igrači koji su na probi danas igrali protiv Hanse, na terenu pored, oni standardni igrači Čelika imali su normalan trening...

Prijateljski meč: 

Hansa Rostock – NK Čelik Zenica 6:1 (4:0)

Strijelci: 1:0 Königs (9.), 2:0 Soukou (20.), 3:0, 4:0 Pepic (26./29.), 5:0, 6:0 Hildebrandt (62./86.) - 5:1 Ibrahim (68.)

Hansa Rostock: Gelios (46. Sebald) – Ofosu-Ayeh, Hüsing, Bülow, Riedel (46. Rieble), Scherff – Biankadi, Wannenwetsch, Pepic – Königs, Soukou

NK Čelik Zenica: Karajbić - Marković, Rizvanović, Varda, Baban, Roman, Zuna, Aydemir, Yunus, Alispahić, Blažević.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zvatic
Hahahahahahahahahahahaha,.. Druga liga,..
13 0
Zvatic
Rasformirajte tu tursku hrakotinu.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti