Paul Pogba nastavio da igra fantastično pod palicom Solskjaera, golom s penala nagovijestio novu, sedmu uzastopnu pobjedu Crvenih vragova

Premier liga

Sedam golova na Anfieldu i zlatna pobjeda Redsa, Solskjaerov United nastavio niz

Edmir Škorić

Dosta uzbudljivo bilo je na današnjim mečevima 23. kola engleske Premier lige, posebno u Manchesteru i Liverpoolu.

Liverpool je ponovo otišao na plus sedam u odnosu na Manchester City, pošto je večeras na Anfieldu slavio s 4:3.

Dosta poteškoća imali su igrači Liverpoola protiv ekipe koja je nedavno pobijedila s 3:2 City na Etihadu.

Gosti su vodili 1:0 na poluvremenu pošto je Townsend zabio gol u 34. minuti, ali je u nastavku u pravoj golijadi Liverpool stigao do preokreta.

Prvo su Salah i Firmino u prvih šest minuta drugog dijela okrenuli rezultat u korist Liverpoola, ali je Tomkins u 65. minuti izjednačio na 2:2, da bi u 75. minuti uz veliku grešku golmana gostiju Salah novim golom donio pobjedu Liverpoolu.

Mane je zaključio ovaj meč golom u nadoknadi za 4:2. Ipak, tu nije bio kraj, pošto je Palace preko Meyera u 95. stigao do 4:3. 

U završnici je James Milner dobio dva žuta kartona, ali igrač manje u nekoliko preostalih minuta nije koštao Redse, koji sada vjeruju da Huddersfield može da iznenadi sutra City.

Manchester United Ole Gunnara Solskjaera je upisao i sedmi uzastopni trijumf, šesti u Premier ligi.

Crveni vragovi su slavili s 2:1 protiv Brightona, a ključne golove postigli sa Paul Pogba iz penala u 27. i Marcus Rashford nakon soloakcije u 42 minuti. Brighton je smanjio preko Grossa u 72. minuti, no ostalo je 2:1.

United je s 44 boda peti, sve je bliže Chelseaju koji zauzima četvrto mjesto s 47 bodova i kasnije gostuje Arsenalu na Emiratesu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se ostalih mečeva tiče, Bournemouth je bez Asmira Begovića s 2:0 pobijedio West Ham, Newcastle s 3:0 bio bolji od Cardiffa, Southampton od Evertona s 2:1, dok su mreže mirovale u duelu Watforda i Burnleyja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.