Borussia je novom pobjedom zadržala šest bodova prednosti u odnosu na Bayern

Milionerima derbi

Witselovo zakucavanje, Bayern na minus šest

E. Škorić

Derbi 18. kola njemačke Bundeslige odigran je u Leipzigu, gdje je Borussia Dortmund istoimenu domaću ekipu savladala s 1:0.

Nakon što je Bayern sinoć slavio u Sinsheimu protiv Hoffenheima, Borussia je bila pod pritiskom na teškom gostovanju u Leipzigu.

Ipak, Milioneri su pokazali da su zreli za titulu, bez obzira što za glavnog konkurenta imaju moćni Bayern koji se prije nekoliko sedmica u potpunosti probudio i nezaustavljivo ostvaruje pobjede.

Gol odluke za goste iz Dortmunda postigao je Axel Witsel, koji je u 19. minuti sjajno ispratio ubačaj iz kornera i poentirao za 1:0 zakucavši loptu u mrežu Leipziga.

Iako se u ovom meču očekivalo puno više od jednog gola, na kraju se rezultat nije mijenjao, a prije svega zahvaljujući Burkiju, golmanu Borussije, koji je branio nekoliko sjajnih prilika.

Imao je i tim Borussije svoje šanse, prijetili su gosti iz kontri, a u 90. minuti rezervista Paco Alcacer pogađa prečku.

Borussia ostaje ubjedljivo prva sa 45 bodova, šest manje ima Bayern, dok je Leipzig na četvrtom mjestu s 41 bodom. Treći je tim Borussije Moenchengladbacha sa 36 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.