Borussia Dortmund dovela prvo zimsko pojačanje
Foto: Borussia Dortmund

Leonardo Belerdi stigao na Westfalen

Borussia Dortmund dovela prvo zimsko pojačanje · Zvanično

Borussia Dortmund je danas realizovala prvi transfer u zimskom prelaznom roku, a riječ je o mladom Leonardu Balerdiju.

Ovaj 19-godišnjak je danas obavio ljekarske preglede u Dormundu i potpisao, kako je navedeno na zvaničnoj stranici Borussije, "veoma dugotrajan" ugovor. Špekuliše se da je riječ o petogodišnjoj saradnju, ali još nema zvaničnih informacija.

Leonardo Balerdi u Dortmund stiže iz Boce Juniors, a riječ je o jednom od najtalentovanijih defanzivaca u Argentini. Iako je prvobitno bilo planirano da se Balerdi odmah vrati na posudbu u Bocu, to se vjerovatno neće desiti jer bi ovaj mladi fudbaler mogao zamijeniti Akanjija u drugom dijelu sezone s obzirom da je Šivcarac zadobio težu povredu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zvanična stranica Borussije navodi da je Belerdi nakon potpisivanja ugovora već odradio prvi tening sa ekipom trenera Favrea.

Belerdi je upisao tek pet nastupa za seniorski tim Boce, ali se smatra ogromnim potencijalom, a ovaj talentovani štoper je dijelom i argentinske U20 reprezentacije. Špekuliše se da je Borussia za njegov potpis izdvojila oko 16 miliona eura.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije