Uprava Dortmunda je uvijek 'znala znanje': Pet imena na listi želja za nasljednika Pulišića

Jedno ime posebno privlači navijače

Uprava Dortmunda je uvijek 'znala znanje': Pet imena na listi želja za nasljednika Pulišića

Dortmund je danas ostao bez jednog od najboljih fudbalera, Christiana Pulišića, koji je kompletirao transfer u Chelsea.

Preciznije rečeno, on je danas postao novi igrač londonske ekipe, ali će u Dortmundu ostati do kraja sezone na posudbi.

Kako prenose njemački mediji, Milioneri već uveliko rade na tome da dovedu dostojnu zamjenu američkom krilnom napadaču, a na njihovoj listi želja je navodno pet imena.

Kao prvo ime se najviše spominje i ono koje bi navijači najviše voljeli vidjeti u klubu, a to je krilni fudbaler Borussije Monchengladbach Thorgan Hazard. Radi se o momku koji ima 25 godina, a ove sezone je zasijao u dresu svog kluba te je na ukupno 19 susreta postigao čak 12 golova uz sedam asistencija. On je svakako i najskuplje ime na ovoj listi, a procjenjuje se da bi Milionere izašao oko 50 miliona eura.

Sljedeći na listi je krilni napadač Sportinga iz Lisabona Jovane Cabral. Radi se o igraču koji ima samo 20 godina i koji je ove sezone postao standardni prvotimac portugalske ekipe. Na 22 meča je postigao četiri gola i upisao sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na listi je također i Ukrajinac iz Dinamo Kijeva Viktor Tsyhankov. On ima 21 godinu, a ove sezone je na 28 utakmica postigao 11 golova i upisao osam asistencija.

Na listi su još i Nicolas Pepe iz Lilla i David Neres iz Ajaxa. Obojica su vrlo mladi, imaju 23, odnsono 22 godine, ali bi bili vrlo skupi i procjenjuje se da bi Dortmund koštali barem oko 40 miliona eura.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi