Slovenac je nevjerovatan

Luka Dončić ima bolju statistiku nego LeBron James u rookie sezoni

Endin Čaušević

Luka Dončić je postao prava senzacija u NBA ligi i svojim partijama oduševljava javnost iz utakmice u utakmicu.

Dončić je na NBA draftu bio treći pik od strane Atlante Hawksa, ali je u trejdu na kraju završio u Dallas Mavericksima što je bio pravi potez za ovaj tim. Slovenac igra sezonu iz snova iako je tek rookie, a mnogi se pitaju šta tek slijedi za njega u budućnosti što se tiče najbolje lige na svijetu.

Da Dončić igra zaista nevjerovatno najbolje pokazuje statistika koja govori da Slovenac ima bolju prvu sezonu u NBA nego što je to svojevremeno imao LeBron James koji je danas vjerovatno najbolji košarkaš svijeta.

Naime, Amerikanci su odlučili da naprave statistiku za Dončića i Jamesa i zamisle da obojica na parketu imaju po 36 minuta. Dončić u tom slučaju zabija 22,7 poena u meču uz 7,5 skokova i 5,7 asistencija.

U toj minutaži James je u svojoj rookie sezoni prosječno postigao 19,1 poen, te je još bilježio 5,4 asistencije i pet skokova po utakmici. Treba dodati da se Cleveland u Jamesovoj prvoj sezoni nije plasirao u play-off, dok Dallas ima dobre šanse za to.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.