"Nepoštovanje je prema Curryju da Luka Dončić ima više glasova za All Star"
T-Mac je sedam puta bio izabran na All Star, a velike povrede su mu vjerovatno upropastile mnogo veću karijeru od one koju je napravio (Foto: EPA)

Tracy McGrady sasvim iskren

"Nepoštovanje je prema Curryju da Luka Dončić ima više glasova za All Star"

M. Šljivak

Slovensko čudo Luka Dončić treći je po broju glasova za All Star meč iza LeBrona Jamesa i Giannisa Antetokounmpa.

Sjajni košarkaš Dallas Mavericksa i u NBA ligi pravi čuda, miljenik je navijača, pa je dobio već više od tri miliona glasova.

Ipak, nekada fantastični strijelac i jedan od najboljih igrača NBA lige Tracy McGrady smatra da Dončić ne zaslužuje biti ispred Stephena Curryja po broju glasova, ali ni ispred Kevina Duranta i Jamesa Hardena.

"Ovo je nepoštovanje za sve nivoe glasanja. Nije ovo samo nepoštovanje prema čovjeku koji je promijenio jednu eru košarke Stephenu Curryju, već i prema Kevinu Durantu i Jamesu Hardenu, da li se šalite? Ne kažem da Dončić ne treba biti na All Staru, treba itekako, ali ispred ovih momaka? To je besmisleno, ali KD i Harden nisu miljenici navijača, shvatam to", rekao je McGrady.

All Star glasovi: LeBron, Giannis, Luka...

LeBron James nakon novog presjeka glasova za All Star ima najviše glasova.

Zvijezda Los Angeles Lakersa skupila je dosad gotovo 3,8 miliona glasova i malo je ispred fantastičnog grčkog košarkaša iz Milwaukee Bucksa Ginnisa Antetokounmpa koji je dobio nešto preko 3,6 miliona glasova.

Ako ovako ostane do kraja, LBJ i Giannis će imati uloge kapitena za All Star i moći će da biraju igrače sa kojima će igrati, a za sada se naziru igrači koji će biti u petorkama.

Izvjesno je da će u petorci biti fantastični Slovenac Luka Dončić (Dallas Mavericks). On je trenutno na 3,3 miliona glasova i po broju glasova je odmah iza Jamesa i Antetokounmpa.

Interesantno je svakako da trenutno najbolji strijelac NBA lige James Harden vjerovatno neće biti starter, jer kasni 400.000 glasova za Derrickom Roseom koji je za sada član petorke na All Staru.

Podsjetimo, svi glasači imaju pravo glasati jednom u roku od 24 sata, a određenim danima jedan glas vrijedi kao dva.

Pravila za glasanje za All Star

Pet startera se biraju iz obje konferencije (dva beka, tri visoka), a ostatak ekipe će birati kapiteni Istoka i Zapada. Kapiteni su igrači koji dobiju najveći broj glasova, a nakon što odaberu startere koji će igrati s njima, zatim će odabrati i igrače koji će šansu dobiti sa klupe.

Pored glavne utakmice All Star meč će također donijeti još dosta zanimljivosti. Tu su kao i uvijek takmičenja u zakucavanju, meč mladih nada NBA lige, takmičenje u vještinama i još mnogo toga...

Ovako izgledaju glasovi na Istoku i Zapadu za sada:

Top Komentari

Guber
Možda je ružno reći ali ovo je prvi ozbiljniji bijelac u NBA poslije Dirka tako da je razumljivo ovo glasanje ima tu i rasizma
5 1
FreedomBH
Svakako da je zasluzio,uhvatio se Doncica a nije D.Rose kako je on mog'o biti ispred Hardena I Westbrooka il D. Wade ispred B.Simmonsa...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi