Prvi reket svijeta

Đoković: Očekujem veliku borbu protiv Nishikorija

Srbijanski teniser Novak Đoković ponovo će se naći u četvrtfinalu Australian Opena, a protivnik će mu ovog puta biti Japanac Kei Nishikori.

Đoković je u osmini finala igrao vrlo težak meč protiv Rusa Daniila Medvedeva, ali Nishikori je igrao još teži jer je protiv Pabla Carrena Buste morao stizati zaostatak od 2:0 u setovima.

Đoković ga je na konferenciji za novinare pohvalio jer je uspio da preokrene rezultat te je poručio da očekuje veliku borbu.

"Čestitam mu što se vratio nakon velikog zaostatka i pobijedio. On je veoma talentovan igrač, jedan je od najbržih na Touru i veliki je radnik. Mnogo ga poštujem, igrali smo dosta puta do sada... Ipak, svaka godina je različita, svaki novi duel je drugačiji, tako da očekujem da će i sada protiv mene iskoristiti neko novo oružje. Igrali smo na različitim podlogama i pobjeđivao sam ga, ali svi su mečevi bili teški. I sada očekujem veliku borbu", rekao je Novak.

Podsjetimo, susret Đoković - Nishikori je na rasporedu sutra od 9.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.