Zbog čega je Novak Đoković bio toliko nervozan i šta je rekao sudiji?
Đoković je lako došao do pobjede nad Šapovalovom, ali zasmetala mu je jedna situacija na kraju trećeg seta

Smetalo mu svjetlo

Zbog čega je Novak Đoković bio toliko nervozan i šta je rekao sudiji?

E. Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković jutros je po srednjoevropskom vremenu eliminisao Denisa Šapovalova i plasirao se u osminu finala Australian Opena.

Đoković je bio veliki favorit, a svom rivalu je prepustio samo jedan set. Rutinski je odradio i prošao dalje, te je bez dileme prvi favorit za osvajanje Grand Slama u Melburnu.

Sada mu slijedi duel sa Medvedevom, koji je "rasuo" Davida Goffina sinoć i pitanje je hoće li Rus moći da parira Novaku.

Britanski mediji danas su se raspisali o velikoj krizi Novaka tokom meča sa Šapovalovom. Na terenu nije bilo nekih naznaka da je Đoković nervozan, no u nekoliko navrata je gubio živce.

Prije trećeg seta je Novak bez majice dok je trajala pauza prigovarao sudiji na upaljeno svjetlo oko terena, a onda je sarkastično gestikulacijom pozdravio publiku kojoj se nije dopalo njegovo ponašanje u tom momentu.

"Da li zaista želiš da znaš šta sam rekao sudiji?", rekao je nasmijani voditelju programa nakon meča, pa je dodao: "Nema razloga da se pale svjetla kad imamo još četiri sata do smrkavanja".

"Jeste li vidjeli dobro lopticu?", upitao je Nole, a kada je hiljadu ljudi ustalo da to pozdravi, Đoković se samo nasmijao i poručio: "E pa i ja sam".

Top Komentari

Mr.Balboa
Ma ovaj tip je za pilula ccccc!!!
1 0
Jasko91
Hrđavom *urcu i dlake smetaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi