Novak Đoković preko Medvedeva do četvrtfinala Australian Opena

Savladao Medvedeva sa 3:1

Novak Đoković preko Medvedeva do četvrtfinala Australian Opena

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australian Opena.

Prvi reket svijeta danas je u Melburnu nakon skoro tri i po sata igre pobijedio Daniila Medvedeva sa 3:1 u setovima. Medvedev je pružio veoma dobar otpor Đokoviću i stvorio mu dosta problema, ali na kraju nije uspio da napravi iznenađenje.

Đoković je veoma dobro ušao u ovaj meč i bez problema dobio prvi set sa 6:4 i izgledalo je da će doći do lagane pobjede. Ipak, ruski teniser je potom zaigrao dosta bolje i nakon tie-breaka je poravnao na 1:1 u setovima. Medvedev je tie-break dobio sa 7:5.

No, onda je Đoković ubacio u veću brzinu i odlučio da meč privede kraju. Srbijanski teniser je poveo sa 2:1 nakon što je treći set dobio sa 6:2, dok je u četvrtom setu slavio sa 6:3 i tako se plasirao dalje.

Novak Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Keija Nishikorija koji je danas nevjerovatnim preokretom nakon pet setova sa 3:2 savladao Pabla Carrena Bustu.

Australian Open, osmina finala:

Novak Đoković - Daniil Medvedev 3:1 (6:4, 6:7, 6:2, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi