Fantastični Slovenac igra zaista fantastičnu NBA sezonu, ali na kraju nije dobio povjerenje medija i igrača (Foto: EPA)

Navijači su uzalud glasali

Luka Dončić je pokraden!

Midhat Šljivak

Slovenac Luka Dončić neće biti u startnoj petorci za All Star meč koji se 17. februara u Charlotteu.

Startne petorke su izabrali navijači, predstavnic medija i navijači, a kao kapiteni su izabrani LeBron James i Giannis Antetokounmpo.

Jamesu će se u petorci pridružiti Stephen Curry, James Harden, Kevin Durant i Paul George, ali mnogi navijači smatraju da je u ovom slučaju pokraden fantastični košarkaš Dallas Mavericksa Luka Dončić.

Luka je dobio više od četiri miliona glasova od strane navijača, odmah iza LeBrona Jamesa i to mu je donijelo 50 posto glasova. Međutim, od igrača je osvojio tek osmo mjesto. dok su ga mediji stavili na šesto.

Veliki broj navijača je izrazio veliko nezadovoljstvo putem društvenih mreža. Smatraju da je Dončić pokraden za startnu petorku, ali on još uvijek ima šansu završiti u Charlotteu, ali kao rezerva.

Također, bez mjesta je ostao i Derrick Rose koji je imao također veliko povjerenje navijača i pitanje da li će on na kraju uopšte naći svoje mjesto na All Staru.

Istočna konferencija: Giannis Antetokounmpo, Kyrie Irving, Kemba Walkder, Kawhi Leonard, Joel Embiid.

Zapadna konferencija: LeBron James, Stephen Curry, James Harden, Kevin Durant, Paul George. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.