Brat Moamer zbog posla ostao u Sarajevu

Amer Gojak: Mama Dika i tata Ahmet žive sa mnom i oni su mi najveća podrška

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Amer Gojak ove sezone igra veoma dobro u dresu zagrebačkog Dinama čime se izborio za poziv selektora Roberta Prosinečkog.

Gojak se izborio za svoje mjesto u prvom timu Dinama koji je i ove godine briljirao u Evropi. Modri su izborili nokaut fazu Evropske lige što je veliki iskorak za ovaj klub. Gojak je u razgovoru za Sportske novosti izjavio da mu je cilj da u Dinamu igra što bolje jer je svjestan da će samo tako izboriti mjesto u reprezentaciji BiH.

"Sasvim mi je jasno da moramo igrati dobro u DInamu da bi me selektor pozvao. Nadam se i vjerujem da će se Bosna i Hercegovina plasirati za Evropsko prvenstvo i da ću ja biti tamo i igrati. Imamo dobru reprezentaciju, ali i grupu u kojoj možemo bez problema igrati sa svaki, pobjeđivati. U ovim kvalifikacijama koje slijede BiH će pokazati o kakvoj kvalitetnoj reprezentaciji se radi", rekao je Gojak za SN.

Gojak je veoma mlad napustio Bosnu i Hercegovinu, te je još kao 17-godišnjak potpisao za Dinamo. Nekadašnji igrač Željezničara i Olimpika se brzo uklopio u život u Zagrebu, te je otkrio da mu je velika podrška porodica koja je bila uz njega u najtežim periodima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Moja porodica je najvažnija za moj uspjeh. Majka Dika, tata Ahmet i brat Moamer. Tata i mama žive sa mnom u Zagrebu, a brat ne može zbog posla, on je policijski inspektor. Vidite, imam i podršku i zaštitu hahah... I kad nije bilo dobro oni su uvijek tu, dosta me savjetuju. Puno razgovaram s njima, to mi jako puno znači", dodao je bh. reprezentativac.

Gojak je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Dinama odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima, te je uz dva gola upisao i tri asistencije. U dresu naše reprezentacije nedavno je debitovao, te je na učinku od dvije odigrane utakmice, a u omladinskim kategorijama je bio standardan igrač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.