Željo poražen od Tuzla Cityja

Amar Osim: Fina i atipična utakmica za ovaj dio godine

Edmir Škorić

Sjajan meč odigrasli su Željezničar i Tuzla City u Međugorju. Iako su Plavi s Grbavice vodili, na kraju su izgubili 3:2.

Igralo se dva puta po 60 minuta, treneri su izveli dva tima na teren, a definitivno je, kada je u pitanju Željezničar, onaj "glavni" dio ekipe odradio bolji posao.

"Fina utakmica, atipična za ovu fazu priprema. Obje ekipe su igrale u visokom ritmu i zato je utakmica bila kvalitetna i dopadljiva. Mi smo se puno bolje snašli u prvom poluvremenu bez obzira što smo igrali s ekipom koja je nominalno bolja od druge ekipe, a drugo poluvrijeme smo protiv nominalno slabije ekipe odigrali jako loše, zapravo više neučinkovito. Dopustili smo rivalu da direktnom igrom i boljem prilagođavanju terenu napravi puno problema. Pokušavali smo igrati od noge do noge a teren nije bio za toga. Druga ekipa je bila manje ozbiljna. Nisam znao da je tolika razlika između te naše dvije ekipe", izjavio je Amar Osim, pa je dodao:

"Trkom sam zadovoljan, posebno u prvom dijelu gdje smo imali te bolje igrače, koj su više u prvom timu. U drugom poluvremenu smo mogli vidjeti par interesantnih igrača kod Tuzle".

"Zadovoljan sam radom u Međugorju. Ispunili smo ono što smo htjeli. Odigrali smo četiri utakmice s korektnim protivnicima i stvarno sam zadovoljan ovim dijelom priprema i angažmanom igrača. Drugo poluvrijeme je malo pokvarilo sliku, ali te stvari su i logične za ovaj dio priprema", zaključio je Osim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.