Prštalo u Međugorju: Plavi odradili najžustriji trening dosad
Fudbaleri Želje danas nisu štedjeli jedni druge (Foto: A. Čulić)

Pavić bio odsutan zbog povrede

Prštalo u Međugorju: Plavi odradili najžustriji trening dosad

Fudbaleri Željezničara odradili su pretposljednji trening u Međugorju. Planiran je još za sutra ujutro jedan, zatim meč sa Tuzla Cityjem i povratak u Sarajevo u srijedu.

Iako su od prvog dana radili maksimalnim tempom i intenzitetom, kako vrijeme odmiče na treninzima sve više pršti. Na današnjem poslijepodnevnom bilo je žešće nego na pojedinim utakmicama. 

Doduše, igralo se na skraćenom terenu, golman plus šest igrača. Dvije ekipe protiv druge dvije naizmjenično, s kratkim stankama između izmjena.

Dženan Osmanović koji se žalio na povredu stisnuo je zube, da bude paran broj igrača, dok su trening propustili Pavić zbog povrede ahilove tetive, te Ermin Zec koji je trenirao u teretani prema individualnom programu.

U ekipima su se našla i tri nova igrača, Rus Selemanov (veznjak), Klepač (krilo) koji je stigao iz Osijeka na polugodišnju posudbu, te Bajić (lijevi bek) koji je na probi iz Dunajske Strede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači su ulazili oštro u duele, a trener Amar Osim nekoliko je puta pohvalio inteligentne poteze svojih fudbalera.

Sutrašnji meč protiv Tuzle bit će četvrti tokom priprema u Međugorju, sva tri je Željo dobio (Sloboda, Čapljina, Igman), a igrat će se dva puta po 60 minuta. Nastavak priprema Željezničar će odraditi u Antaliji, tačnije Beleku gdje će također odigrati četiri pripremne utakmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi21
Vratit ce se Plavi!
0 4
Arnel925
Seljo igra na selu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi