FK Tuzla City nakon preokreta savladala FK Željezničar
Utakmica je bila specifična po tome što se igralo čak 120 minuta. Željezničar je bio bolji u prvih 60 minuta, a Tuzla City u drugih.

Prijateljski susret u Međugorju

FK Tuzla City nakon preokreta savladala FK Željezničar

Fudbaleri Tuzla Cityja pobijedili su danas u Međugorju Željezničar sa 3:2 u okviru prijateljskog susreta.

Meč je bio specifičan po tome što se igralo dva puta po 60 minuta umjesto standardnih 45, a u tim okolnostima su se bolje snašli fudbaleri Tuzla Cityja koji su odigrali puno bolje posljednje minute susreta.

Sarajevska ekipa je nešto bolje otvorila susret, pa je u uvodinim minutama imala nekoliko dobrih prilika preko Krpića i Hajdarevića, ali rezultat se nije mijenjao.

Tuzla City prvi put prijeti u 14. minuti kada Brekalo nakon kornera šutira preko gola. Potom je Željo ponovo opasan, ali udarac Krpića iz slobodnjaka završava u živom zidu.

Plavi sa Grbavice su u periodu od 30. do 40 minute izvršili ogroman pritisak na gol Tuzlaka što su krunisali pogotkom kojeg je u 40. minuti postigao Šabanadžović. To isteka prvih 60 minuta i jedni i drugi su izveli tek poneki korner, ali šansi nije bilo.

Na početku drugog poluvremena Željo ponovo opasniji. To je opet krunisano golom kojeg je u osmoj minuti nastavka postigao Osmanković.

Ipak, samo minut kasnije Tuzla City pogađa preko Musića, da bi minut nakon toga Crnkić bio precizan i Tuzla City je izjednačila rezultat.

U narednim minutama nije bilo značajnijih dešavanja, a u samom finišu susreta Tuzla City je bila nešto opasnija što joj se isplatilo pred sami kraj kada je Hajrović bio precizan sa bijele tačke za konačnih 3:2.

Prijateljski susret:

Željezničar - Tuzla City 2:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Zilić, Rodin, Bajić, Šabanadžović, Hajdarević, Zec, Sacić, Zajmović, Krpić.

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Brekalo, Kojić, Zlatković, Trumić, Hasanović, Stojčev, Murga, Sarčević, Ubiparip.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zvatic
Vi nemate zute banke.Jer da imate ne bi dovodili Merisa Memica iz FK Blagaj na probu.Ove godine ostajete u ligi ali iduce vam se ne pise dobro.
6 0
hangouts123
Ma Zeljo je veliki klub tu nema price.Samo ne razumijem cemu tolika euforija dolaskom Amara Osima.Svi znamo koje Ivica Osim i njemu kapa do poda.Ovaj Amar je svim silama pokusao postati fudbalski strucnjak ali nije uspio.Pisete o njemu kilometarske tekstove,prenosite neke njegove seljacke izjave.Malo pogledajte gdje je njegov otac radio i ostavio trag,on je poslije tu dolazio da postane Zidane i nije uspio.Hvalite ga kao da je osvojio Ligu Prvaka.Ivici svaka cast,on je otac BH fudbala ali ovaj pojma nema.Isto kao i Blaz Sliskovic gubi Zrinjski 0 3 i u roku od 5 minuta daju 3 gola.To dokazuje da nijedna titula nije osvojena njegovim znanjem i kvalitetom bas kao i Osimova.Ljudi ovo je BiH i ovdje treneri i ne igraju tako bitnu ulogu kao sto vi mislite.:)
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi