Fantastični ofanzivan je i ranije imao dobrih utakmica u dresu Crvenih đavola, ali u posljednje vrijeme igra zaista dobro (Foto: EPA)

Dogovorio novi ugovor

Anthony Martial još pet godina na Old Traffordu!

Midhat Šljivak

Anthony Martial konačno je donio odluku o budućnosti.

Ovaj 23-godišnji ofanzivac dogovorio je novi ugovor sa Manchester Unitedom i do kraja sedmice će potpisati produžetak saradnje do ljeta 2024. godine.

Tako je stavljena tačka na sve špekulacije oko Martiala. Francuski fudbaler je odlučio ostati na Old Traffordu u timu čiji je član od ljeta 2015. godine.

Martial je prethodnih mjeseci razmišljao o odlasku iz redova Crvenih đavola. Povezivao se sa mnogobrojnim timovima među kojima su Juventus i Sevilla, ali na kraju je ipak odlučio da potpiše novi ugovor.

Sve će ozvaničeno biti jako brzo i Martial će ostati na Teatru snova još pet godina, osim ako ga ne odluče u jednom trenutku i prodati u narednim godinama.

Francuski fudbaler je u United stigao iz Monaca za 60 miliona eura. Ukupno je za Đavole odigrao 161 utakmicu i postigao je 46 pogodaka, a ove sezone je pogodio 10 puta u 25 nastupa.

Sevilla ga pokušala dovesti ljetos, ali i ovog januara

Pokušala je Sevilla još prošlog ljeta iskoristiti loš odnos Anthonyja Martiala i Josea Mourinha, te nagovoriti Francuza da dođe u njihove redove.

Ipak, I nakon odlaska Mourinha, pretpostavljalo se da će se Martial pridružiti Sevilli, koja ga je silno željela u svojim redovima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sevilla je u Martialu vidjela zamjenu za Alvara Moratu koji je ispred ovog tima odabrao prelazak u Atletico Madrid, ali na kraju tim iz Andaluzije mora da traži druga rješenja.

Martial je kod Olea Gunnara Solskjera dobio pravu šansu za igru i sigurno da će biti bitan faktor u igri Uniteda u narednim godinama, ako se nešto drastično ne promijeni u planovima kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.