Solskajerov United pokazao karakter, Newcastle gurnuo Redse prema tituli
Manchester United je gubio 2:0 do 87. minute, ali je uspio da izbjegne poraz

Neočekivani rezultati za mančesterske timove

Solskajerov United pokazao karakter, Newcastle gurnuo Redse prema tituli

Edmir Škorić

Osam je utakmica u nizu Manchester United slavio po dolaskau Ole Gunnara Solskjaera, no večeras je njegova mašina zakazala, ali je uspjela da se spasi poraza i pored 0:2.

Manchester United je imao iscrpljujući meč u FA kupu u petak na Emiratesu kada je slavio s 3:1, pa je večeras Solskajer odmarao neke igrače iz prvog tima i to ga je koštalo.

I kada se očekivalo da United upiše devetu vezanu pobjedu i dodatno se uključi u borbu za sami vrh, stigao je hladan tuš na Old Traffordu, pošto je ekipa Burnleyja uspjela da otkine bod, mada su gosti do 87. minute vodili 2:0.

Prvo je Barnes u šestoj minuti nastavka pogodio za 1:0, da bi u 81. minuti Wood završio posao. Kod Uniteda su Lingard i Sanchez ušli sredinom drugog dijela, pa se tempo igre podigao, a u završnici Pogba iz penala, pa Lindelof donose Unitedu bod. Ogroman ako se uzmu sve okolnosti u obzir.

Burnley može da žali, ali United je pokazao da ima karakter od kako je stigao Solskajer. Svi su digli ruke, a onda je United stigao dva gola zaostatka u svega nekoliko minuta. 

Neočekivano se desilo i na St. James Parku, gdje je Newcastle preokretom savladao Manchester City rezultatom 2:1.

Građani su poveli u prvoj minuti preko Sergija Aguera i izgledalo je da će Pep Guardiola u 100. meču u Premier ligi doći do 74. pobjede, ali Svrake su na kraju priredile pravi šok za goste iz Manchestera.

Rondon je u 66. minuti postigao gol za 1:1, da bi u 80. minuti Richie iz penala obradova brojne navijače Newcastlea, ali i Liverpoola.

Naime, dobiju li Redsi sutra Leicester, imat će plus sedam u odnosu na City na 14 kola do kraja.

Premier liga, 24. kolo:
United - Burnley 2:2 (Pogba 87 - penal, Lindelof 90/ Barnes 51, Wood 81)
Newcastle - City 2:1 (Rondon 66, Richie 80 - penal/ Afguero 1)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Ja sam mislio da ce City razvaliti ali izgleda da je gol u prvoj minuti samo slucajnost. Liverpool igra odlicno i volio bi osvoje
1 2
dadopd
Redsi sutra pobjede oni su prvaci kako City i United imaju sudije .
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi