Uskoro će se znati njegova sudbina na Grbavici

Stojan Vranješ ne putuje s FK Željezničar na pripreme u Antaliju

Endin Čaušević

Stojan Vranješ početkom prošle godine stigao je kao veliko pojačanje u FK Željezničar.

Ovaj 32-godišnji vezni fudbaler u Željezničar je stigao kao slobodan igrač nakon što je prije toga igrao za poljski Piast Gliwice. Vranješ je na Grbavicu stigao kao veliko pojačanje, ali nije uspio opravdati takvu ulogu u dresu sarajevskog kluba.

Od Vranješa se mnogo očekivalo u ovoj sezoni, no u prvom dijelu se nije baš naigrao. U dosadašnjem dijelu sezone Vranješ je odigrao svega 12 utakmica u svim takmičenjima i postigao jedan gol.

Nakon promjene rukovodstva i trenera na Grbavici postalo je jasno da bi Vranješ mogao napustiti klub. Iskusni veznjak neće putovati s Željom na pripreme u Antaliju, a vjerovatno će uslijediti i sporazumni raskid saradnje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba dodati da je Vranješ na pripremama u Međugorju obavio višesatni razgovor sa trenerom Amarom Osimom, ali očito nije postignut dogovor o njegovom ostanku na Grbavici. Prethodna dva prijateljska susreta Vranješ nije igrao.

Također, sutra bi trebao biti poznat finalni spisak fudbalera koje će Amar Osim voditi na završni dio priprema u turskoj Antaliji, a sigurno je da put Turske neće krenuti svi fudbaleri koji su bili u Međugorju te da će neki od njih biti pozajmljeni klubovima iz federalne lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.