Amar Osim: Fina i atipična utakmica za ovaj dio godine

Željo poražen od Tuzla Cityja

Amar Osim: Fina i atipična utakmica za ovaj dio godine

Edmir Škorić

Sjajan meč odigrasli su Željezničar i Tuzla City u Međugorju. Iako su Plavi s Grbavice vodili, na kraju su izgubili 3:2.

Igralo se dva puta po 60 minuta, treneri su izveli dva tima na teren, a definitivno je, kada je u pitanju Željezničar, onaj "glavni" dio ekipe odradio bolji posao.

"Fina utakmica, atipična za ovu fazu priprema. Obje ekipe su igrale u visokom ritmu i zato je utakmica bila kvalitetna i dopadljiva. Mi smo se puno bolje snašli u prvom poluvremenu bez obzira što smo igrali s ekipom koja je nominalno bolja od druge ekipe, a drugo poluvrijeme smo protiv nominalno slabije ekipe odigrali jako loše, zapravo više neučinkovito. Dopustili smo rivalu da direktnom igrom i boljem prilagođavanju terenu napravi puno problema. Pokušavali smo igrati od noge do noge a teren nije bio za toga. Druga ekipa je bila manje ozbiljna. Nisam znao da je tolika razlika između te naše dvije ekipe", izjavio je Amar Osim, pa je dodao:

"Trkom sam zadovoljan, posebno u prvom dijelu gdje smo imali te bolje igrače, koj su više u prvom timu. U drugom poluvremenu smo mogli vidjeti par interesantnih igrača kod Tuzle".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zadovoljan sam radom u Međugorju. Ispunili smo ono što smo htjeli. Odigrali smo četiri utakmice s korektnim protivnicima i stvarno sam zadovoljan ovim dijelom priprema i angažmanom igrača. Drugo poluvrijeme je malo pokvarilo sliku, ali te stvari su i logične za ovaj dio priprema", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zvatic
I ti ces jos pola godine i dovidjenja.Samo si dosao pare pokupit. Liga za opstanak.
5 0
troša
Obrni, okreni, uzmi repa i doviđenja!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi