Želja mu je igrati za BiH

Dženis Burnić napustio Borussiju, do kraja sezone na posudbi · Zvanično

Bosanac s njemačkim pasošem Dženis Burnić posljednjeg dana januarskog prijelaznog roka napustio je Borussiju Dortmund!

Burnić u Njemačkoj važi za veliku nadu, u periodu kada je Tuchel vodio 'milionere' odigrao je i nekoliko utakmica za Borussiju, ali u međuvremenu za status se nije izborio i igrao je pretežno za drugi tim u 4. ligi.

Iako su prethodnih dana mediji u Njemačkoj pisali kako Borussia nije dobila nijedan upit za Burnića, u samom finišu prijelaznog roka pojavio se drugoligaš Dynamo Dresden u kojem će ovaj mladi vezista na kraju boraviti na posudbi do kraja sezone.

Da je posao završen potvrdio je i Dynamo Dresden na zvaničnoj stranici, poželjevši pritom Burniću dobrodošlicu, a zadovoljstvo zbog njegovog dolaska nije skrivao ni sportski direktor Ralf Minge.

"Vrlo smo zadovoljni što smo se dogovorili s Borussijom", kazao je, između ostalog, Minge.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, Burnić trenutno nastupa za U20 reprezentaciju Njemačke, međutim nije tajna kako ima želju u budućnosti nastupati pod zastavom Bosne i Hercegovine, što je potvrdio i bivšem selektoru Mehmedu Baždareviću.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.